Taurines

Programació cultural - Fira de Juliol 2018

El Centre d'Assumptes Taurins de la Diputació Provincial de València continua la seua aposta per aprofitar la plaça de bous com a nucli i cor de cultura. Així, en paral·lel a la celebració dels festejos de la Fira de Juliol , el cós de la ciutat tornarà a albergar un total de set exposicions aprofitant tots i cadascun dels racons de l'històric immoble amb possibilitats expositives.

L'espai de l'antiga botiga de la plaça acull estos dies la mostra "Boldún, retrats amb màgia", en la que grans toreros de les primeres dècades del segle XX copen el protagonisme. Les seues imatges i una variada recopilació d'objectes relacionats amb les seues carreres sustenten l'exposició.

En el perímetre inferior de la plaça s'han instal·lat quatre exposicions més. Dos d'elles són de fotografia: una, obra de Carlos Gómez "Litugo", plasma instants significatius o curiosos registrats durant la passada Fira de Falles; l'altra, elaborada per Mercedes Rodríguez i Sisco "Rullot", resumix el brillant discórrer del primer Certamen Internacional d'Escoles Taurines celebrat en l'última Fira de Juliol. Les dos mostres restants ubicades en l'anell de la planta baixa estan relacionades amb el món de la cartelleria taurina -se recopilen, en els vomitoris d'accés als tendidos, els cartells de la històrica temporada de 1968- i amb l'univers del bou al carrer, en aquesta ocasió amb el tradicional bou en corda com a eix.

Dalt, al llarg del perímetre del primer pis, s'exhibixen dues exposicions més. Una gira entorn dels festejos populars més arrelats en la nostra cultura. Es tracta d'una espectacular selecció d'imatges, reproduïdes a gran escala, captades per Francisco Martínez "Chesco". La sèptima i última commemora els vint-i-cinc anys d'existència d'"Avance Taurino", editorial de prolífica obra, dirigida des de la seua fundació per Paco Delgado i que celebra les seues bodes de plata aquesta Fira des d'una posició consolidada i reconeguda per tots.
 
 
 
dijous, 12 juliol, 2018 - 10:00
divendres, 13 juliol, 2018 - 10:00, dissabte, 14 juliol, 2018 - 10:00, dissabte, 21 juliol, 2018 - 10:00, diumenge, 22 juliol, 2018 - 10:00, dimecres, 25 juliol, 2018 - 10:00, divendres, 27 juliol, 2018 - 10:00, dissabte, 28 juliol, 2018 - 10:00, diumenge, 29 juliol, 2018 - 10:00
Noticies

La Fira de Juliol, que s'obrirà el diumenge 22 amb una correguda de jònecs per a Jesús Chover, Toñete i Diego San Román, comptarà en la seua programació amb el II Certamen d'Escoles Taurines els dies 13, 14 i 21 del mes. 

Els cartells de la Fira de Juliol són els següents: 

Diumenge 22 de juliol. Jònecs de Zacarías Moreno per a Jesús Chover, Toñete i Diego San Román. 

Entre el dissabte 10 de març i el dilluns 19 del mateix mes tindrà lloc en la plaça de bous de València la Fira de Falles. El programa, presentat per l'empresa Simón Casas Production, ho componen set corregudes de bous, tres corregudes de jònecs picades, una de piques i una correguda de jònecs sense picadors.

Un any més, la Diputació de València aposta decididament per la Plaça de Bous com a espai museístic. Entorn de les dues grans fires taurines de la ciutat, la de Falles i la de Juliol, la corporació provincial converteix el cós en una galeria d’art de primer nivell, en la qual un ampli ventall d’exposicions posa de manifest que el toreig, a més d’art, és cultura.

Del 19 al 23 de juliol se celebrarà la Fira de Juliol de València. 

El dimecres 19, tindrà lloc, per la nit, la tradicional desencaixonada amb els tres ferros a torejar, Núñez del Cuvillo, Luis Algarra i Celestino Cuadri. Però, el cartell serà inaugurat pel I Certamen d'Escuelas Taurines el dia 14. Durant eixe divendres i el cap de setmana del 15 i 16 de juliol, els alumens de diferents escoles taurines d'Espanya seran els protagonistes de tres corregudes de jònecs de promoció davant de caps de La Palmosilla.

Els cartells són els següents: