Altres notícies

PROGRAMA CULTURAL - FALLES 2018

Un any més, la Diputació de València aposta decididament per la Plaça de Bous com a espai museístic. Entorn de les dues grans fires taurines de la ciutat, la de Falles i la de Juliol, la corporació provincial converteix el cós en una galeria d’art de primer nivell, en la qual un ampli ventall d’exposicions posa de manifest que el toreig, a més d’art, és cultura.

Aquestes Falles es commemoren cinquanta anys de la reinauguració de la Plaça de Bous de València. Precisament el mateix dia de la posada de llarg de la remodelació va prendre l’alternativa Ricardo de Fabra, torero valencià nascut a Alcàsser i criat a Torrent, a qui es dedica la primera de les set exposicions que es podran contemplar durant el cicle faller.

El perímetre inferior del cós acull també dues exposicions fotogràfiques: «Tauromàquia mediterrània», dels germans Pedro i Rafael Mateo, i «El bou, de principi a fi », obra d’Alberto de Jesús. Tant uns com l’altre —valencians tots— arrepleguen, al llarg d’una completa selecció d’imatges, instants de gran bellesa de la nostra festa. D’altra banda, els accessos als tendidos estan decorats amb la cartelleria taurina que va anunciar els festejos celebrats a València durant l’any de la reforma, el 1968, de la qual es compleix mig segle en aquest 2018.

A més, com es tracta d’englobar totes les manifestacions culturals taurines, la plaça acull una altra mostra dedicada als festejos populars, als nostres famosos "bous al carrer". Organitzada per la Federació de Penyes, l’exposició se centra en una modalitat concreta de tan arrelada i mil•lenària cultura: la del "bou amb corda". Fotografies i utensilis propis de tan singular espectacle s’arrepleguen en una mostra en la qual el visitant podrà "arrimar-se" més que mai al bou gràcies a quatre imponents bous dissecats, obra del taxidermista valencià José Ros.

Totes i cadascuna de les cinc exposicions esmentades s’ubiquen en el perímetre inferior de la plaça de bous, però encara hi ha més. Vegen si no: dalt, en el primer pis, es recopila, en més de mig centenar d’imatges, el transcórrer artístic de la temporada taurina de 1968, una campanya de grans èxits que va quedar retratada a través de l’objectiu dels Finezas, una de les sagues de fotògrafs més arrelades en aquesta terra. Juntament amb aquesta, la sempre bella estampa del bou brau al camp és l’eix de la setena i última exposició, en la qual a l’animal, convertit en un ésser quasi mitològic, se li ret homenatge mitjançant una antologia gràfica d’una altra de les firmes de més reputació en el món del bou: la dels Arjona.

divendres, 23 febrer, 2018 - 10:00 a dilluns, 19 març, 2018 - 19:00

Programa cultural - Falles 2018

Programa cultural - Falles 2018

Noticíes

Aquest Nadal, i per primera vegada, arriba a València, La Nadalenca, un esdeveniment ubicat en la Plaça de Bous de València amb diferents activitats durant tot el mes de desembre i fins al dia 6 de gener de 2019. L'emblemàtica Plaça de Bous estarà coberta amb una carpa circular amb calefacció per acollir aquesta completa programació amb propostes d'oci per a totes les edats.

El festival "Locos por la Música", organitzat per Kiss FM, portarà més de quatre hores de pop a la Plaça de Bous de València el pròxim 16 de novembre. Un espectacle que s'ha convertit ja en una cita imprescindible per als amants de la música pop en espanyol i que comptarà amb les actuacions de Seguridad Social, Revólver, La Unión, Danza Invisible i La Guardia.

El concert, que començarà a les 20:30 hores, serà solidari i els beneficis aniran destinats a l'Associació "Asindown".

"Oxígeno Tour", la nova gira de la cantant Malú, arrancarà al mes d'octubre i inclourà dates dins i fora del nostre país. A la Plaça de Bous de València arribarà el 10 de novembre.

Al 2018, quaranta anys després de la seua primera actuació, Loquillo torna als escenaris amb "40 anys de Rock and Roll Actitud", una gira que presentarà en la Plaça de Bous de València el 9 de novembre.

Melendi estrenarà a l'agost el directe de "Ahora" i arribarà a la Plaça de Bous de València el 19 d'octubre. L'artista espanyol que més entrades va vendre al 2017 torna als escenaris a partir d'agost de 2018 amb "Ahora Tour", la seua gira més internacional, que comptarà amb 8 úniques dates a Espanya i inclourà un gran nombre de països del continent americà.